• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Keksiukai su rabarbarais Print Email

12 keksiukų:

  • perpjautas_su_rabarbarais.jpg4 - 5 rabarbarų kotų (tinka ir šaldyti, prireiks 5 kaupinų valgomų šaukštų)
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušinių ir dar 1 šaukštas cukraus žaliems rabarbarams apvirti
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 200 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Žalius rabarbarus nulupti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodelį, užpilti vandeniu, šaukštu cukraus ir kaitinti ant nedidelės ugnies 7 - 10 minučių, kad suminkštėtų, bet nepasileistų į košę, jei naudojam šaldytus, nieko apvirti nebereikia (užšaldymui rabarbarai supjautomi kubeliais užpilami cukrumi ir laikomi šaldytuve kol prireiks).

Keksiukų tešlai. Kiaušinius išplakti su 150 g cukraus, jogurtu ir 4 šaukštais aliejaus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į kiaušinių masę berti mitus ir gerai išmaišyti, įmaišyti rabarbarus. Rabarbarų galima dėti pagal skonį, jei daugiau - keksiukai bus šlapesni.

Į keksiukų formą pridėti popierinių "sijinėlių", į kiekvieną įkrėsti apie du šaukštus tešlos. Jei tešlos gaunasi daugiau nei dvylikai keksiukų, galima pridėti kupinus "sijonėlius" tada bus labiau iškilę į viršų. Kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Skanaus!



Šaltinis: "Metai Beatos virtuvėje", 2010

 

 

antspaudu-gamyba.lt

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija