150 - 200 g margarino kepiniams
- 200 - 250 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 200 g neriebios (12 proc grietinės)
- 400 g miltų
- kepimo miltelių (paprastai ant kepimo miltelių pokelių būna parašyta - vienam kilogramui miltų, tai beriu pusę)
- vanilinio cukraus
- razinų (arba kakavos miltelių, arba obuolių, arba ko tik širdis panorės)
Ištirpinti margariną, į dar karštą berti cukrų, sukti, kol cukrus ims tirpti. Mišiniui praaušui, vis sukant mušti po vieną kiaušinį. Grietinėje išmaišyti kepimo miltelius, supilti į dubenį, sukti, berti persijotus miltus kartu su vaniliniu cukrumi ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai suberti razinas.
Masę supilti į didelę kekso kepimo formą arba į mažas keksiukų formeles. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitntą orkaitę, kepti apie vieną valandą.
Skanaus, kvapnaus Jums ir minkšto!
Už galimybę publikuoti receptą su nuotrauka ačiū Inai Pauliukonienei iš Šiaulių |