• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Plikytas pyragas Print Email
  • plikytas_pyragas.jpg1 kg miltų
  • 30 g mielių
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 50 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 10 g druskos

Pusę miltų užplikyti verdančiu pienu ir gerai išplakti, kad nebūtų grumstelių. Kai tešla praauš iki 35 laipsnių, sudėti su cukrum ištrintas mieles, išmaišyti, užbarstyti miltais ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Tešlos paviršių storai užbarstyti miltais, pridengti rankšluoščiu arba dar kuo nors šiltesniu ir pastatyti šiltai, kad pakiltų.

Po 2 - 3 valandų (priklauso nuo to, kiek įdėta mielių), kai tešla atsūgsta, ją reikia
minkyti. Minkant vsudėti  likusius miltus, druską, su cukrum ištrintą trynį. Sudėti razinas, kurias prieš tai kelias valandas užpylus verdančiu vandeniu pabrinkinti. Baigiant minkyti supilti tirpintą sviestą ir išplaktą baltymą.

Tešlą minkyti, kol ji nebelips prie indo kraštų bei rankų ir joje atsiras oro pūslelių. Inde tešlos paviršių sulyginti, aptepti riebalais (kad neužsidėtų plutelė) ir, pastačius šiltai, duoti dar kartą pakilti.

Pakilusią tešlą dėti  į paruoštas  formas (maždaug 2/3 jų tūrio) ir vėl pastatyti šiltai, kad tinkamai pakiltų. Prieš kepant pyrago paviršių aptepti išplaktu kiaušiniu. Jei tešla prieš kepant nespėja kaip reikiant iškilti, pyragas nelygiai ir didelėmis skylėmis išakija, o paviršius, ypač šonai, sutrūksta.

1 kg pyragas kepa apie 1 valandą orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių karščio.



Nuotraukos ir recepto autorė Gražina iš Pakruojo


 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija