• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Kavos likeris Print Email
  • kavos_likreris2.jpg700 g cukraus
  • 1 litro vandens
  • 60 g tirpios kavos (pvz indiška, "Bon" arba kita jūsų mėgstama)
  • 750 ml degtinės
  • 1 vanilės ankšties

Į puodą supilti vandenį, cukrų ir kavą. Užvirinti maišant, kad ištirptų cukrus ir leisti lėtai virti vieną valandą puodo neuždengus, kad vanduo nugaruotų ir liktų sirupas. Po valandos nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti.


Atvėsusį kavos sirupą sumaišyti su degtine. Į butelį įmesti vanilės ankštį ir užpilti kavos likeriu. Gerai užkimšti ir pastatyti vėsioje vietoje.

Vartoti po keturių, šešių savaičių.  Tik susistovėjęs gėrimas įgauna malonų vanilės kvapą.



Labai gardu!

 





Receptas iš leidinio: "Dovanos iš virtuvės", Laisvos valandos, 2010, Vilnius

 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija