• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Karamelinis likeris su grietinėle arba naminis Baileys Print Email
  • karamelinis_likeris_su_rududu.jpg500 ml brendžio
  • 1 indelio Rududu arba namuose virto kondensuoto pieno su cukrumi
  • 250 ml grietinėlės (liesos, skirtos kavai balinti)
  • puodelio espreso kavos arba 3 šaukštelių tirpios kavos, ištirpintos 60ml karšto vandens
  • 2 šaukštų vanilės ekstrakto, jei nėra ekstrakto - galima ištirpinti tirpdant vanilinį cukrų karštoje kavoje arba apseiti be vanilės

Karamelę (Rududu arba namuose virtą saldų kondensuotą pieną)  sumaišyti su kava ir grietinėle iki vientiso skysčio. Atrodo lengva, bet ištiesų - sudėtinga. Kavą karštą pilti į karamelę, o grietinėlę pašildyti vos vos, nes jei tiesiai iš šaldytuvo, tai labai ilgai maišysis.


Iš parduotuvės pirktas ir šaldytuve stovėjęs Rududu sušoka gabalais, tad supilti viską į sietelį ir petrinti.  Kai viskas virsta vienalyte mase, supilti vanilę, brendį ir pamaišyti, kad gražiai pasiskirstytų. Gautą gėrimą supilti į švarius butelius. Užkimšti ir laikyti šaldytuve.

Prieš vartojimą suplakti. Skaniausia gerti su ledais.  Suvartoti per dvi savaites.



P.s kitą kartą bandyčiau šį receptą su namuose virtu kondensuotu pienu (virti reiktų apie dvi valandas), nes pirktinis Rududu neaišku kada buvo virtas ir kiek šaldytuve stovėjęs, pradėjęs cukruotis, tad net ir pertrinus per tankų sietelį vistiek liko ant stiklo matomų neisštirpusių mažų kruopelių. Nepaisant tų durmzlelių ant stiklo - skonis puikus! Siūlau pabandyti.



Receptas iš leidinio: "Beatos virtuvė", 2009



 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija