• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Apelsinų likeris Print Email
  • apelsinu_likeris_taureje.jpg250 ml balto vyno
  • 250 ml vandens
  • 400 g cukraus
  • 1 kg apelsinų (4 - 5 apelsinai)
  • 500 ml degtinės
  • žiupsnelio maltos kalendros
  • 2 šakelių šviežių mėtų


Į puodą supilti vandenį, cukrų, vyną ir ant mažos ugnies neuždengus puodo virti apie 40 - 50 minučių, kol sutirštės kaip sirupas.

Per tą laiką pasiruošti apelsinus. Visus gerai nuplauti. Vieną jų nulupti (prieš tai išspaudus sultis, nes nulupus sunkiau bus tai padaryti) ir supjaustyti pailgom plonom juostelėm.

Nuo likusių nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Į sirupą supilti apelsinų sultis, suberti žieveles, kalendrą ir užvirinti. Virti nereikia, tik užvirinti ir uždengus puodą palikti atvėsti.

apelsinu_likeris_buteliuose.jpg Į atvėsusį sirupą supilti degtinę ir uždengus puodą palikti susistovėti mažiausiai keturioms valandoms. 

Tuomet nukošti ir išpilstyti į du butelius po 700 ml. Gėrimo gali gautis mažiau ar daugiau - priklauso nuo apelsinų sultingumo ir norimo gėrimo stiprumo. Mėgstantys stipriau - vietoje 500 ml gali pilti 700 ml degtinės.

Į kiekvieną butelį įdėti po mėtų šakelę ir užkimšti.





Skanaus!

 


Receptas nusižiūrėtas iš leidinio: "Dovanos iš virtuvės", 2010, Vilnius


 

antspaudu-gamyba.lt

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija