• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Rafaelo tortas Print Email

rafaelo_atpjautas.jpgBiskvitui:

  • 7 kiaušinių
  • nepilnos stiklinės cukraus (kad nuo viršaus liktų vietos per vieną piršto narelį)
  • stiklinės ir vieno šaukšto miltų
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

  • 1 indelio tikro kondensuoto pieno
  • 200 gramų kokybiško sviesto
  • 450 gramų plakamos grietinėles
  • 2 pakelių grietinėlės standiklio
  • 50 gramų kokoso drožlių

Biskvito sulaistymui: 500 ml vandens, 2 citrinų sulčių


tortas_rafaelo.jpg Pasiruošti apvalią kepimo formą ir ją iškloti kepimo popieriumi. Į skardos dugną įkloti apskritą popieriaus lapą, o šonus iškloti iškirpus juosteles.

Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymo. Trynius išsukti su mažu žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais. Sukti mediniu šaukštu, visą laiką į vieną pusę, kol druska ištirps ir atidėti.

Baltymus gerai išplakti mikseriu iki putų, supylus cukrų vėl plakti iki cukrus ištirpsta, o baltymai kyštelėjus mikserio šluoteles ir ištraukus jas - pašiaušus išlaiko savo formą. Tuomet į baltymus supilti trynius ir atsargiai į vieną pusę sukant išmaišyti. Suberti miltus ir vėl lengvai atsargiai išmaišyti. Masė gaunasi panaši į piure.

Supilti į skardą ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.

Iškepusį dar karštą išversti iš skardos, nulupti kepimo popierių. Pravėsusį supjaustyti į keturias dalis ilgu aštriu peiliu arba siūlu.

Grietinėlę suplakite su standikliu ir padėti į šaldytuvą.

Kambario temperatūros sviestą suplakti su kondensuotu pienu ir kokoso drožlėmis ir taip pat pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Abi pašaldytas mases sumaišyti.

Paruoštu citrinos sulčių tirpalu sulaistyti biskvitus, jo tikrai nebus per daug.

Pertepti tortą, aptepti, papuošti. Palaukti parą ir skanauti...


Labai, labai gardu!

 

Už biskvito kepimo pamokas ačiū Daivai, o už kremo receptą Inai Pauliukonienei.

 

antspaudu-gamyba.lt

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija