• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Tortas Napoleonas Print Email

Tešlai:

  • tortas_napoleonas.jpg700 g miltų
  • 500 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 4 v. šaukštų grietinės
  • žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 500 g sviesto
  • 120 g miltų
  • 350 g cukraus
  • 2 kiaušinio trynių
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • juodųjų serbentų uogienės (vietoj jos tinka ir bet kokia kita rūgšti uogienė)

Ant medinės lentos suberti miltus, užbarstyti druskos, padaryti duobutę, supilti grietinę, įmušti kiaušinį, sudėti atšaldyto sviesto gabaliukus ir kapoti tol, kol neliks sausų miltų. Tuomet tešlą suspausti į rutuliuką, pridengti ir atšaldyti. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonus papločius. 

Apipjauti pagal norimo dydžio formą (tam puikiai tinka puodo dangtis) ir subadyti šakute. Skardą iškloti kepimo popieriumi, šiek tiek sudrėkinti vandeniu, dėti paplotį ir kepti apie 170 - 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagels. Taip iškepti visus torto papločius. 

Tai kas lieka apipjovus paplotį taip pat kartu iškepti, pravers torto apibarstymui. Atvėsusias nuopjovas sutrupinti.


napoleonas_prapjautas.jpgKremas. Kremui skirtą sviestą išlydyti, suberti miltus ir maišant pakaitinti, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir plona srovele stipriai maišant supilti į sviestą su miltais. Nuolat maišant truputį pakaitinti, nukelti nuo ugnies ir atvėsinti. Tada po vieną įmušti kiaušinio trynius, suberti vanilinį cukrų ir gerai išplakti, kol kremas tortui pasidaro purus.

Atvėsusius torto papločius pertepti kremu, lipdant vieną paplotį su kitu truputį paspausti. Galima vieną paplotį pertepti rūgštesne uogiene (tinka juodųjų serbentų, bruknių, spanguolių). Torto viršų ir kraštus aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais. Perteptą tortą palaikyti per naktį, kad kremas geriau įsigertų į papločius.

 

P.S. Jei tortą ruošiatės skanauti šeštadienį - išsikepti papločius galima trečiadienį, o ketvirtadienį vakare susitepti, ilgiau pastovėjęs tampa dar gardesnis.

 

antspaudu-gamyba.lt

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija