• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Mielinis pomidorų ir svogūnų pyragas Print Email

Mielinei tešlai:

  • svogunu_pomidoru_pyragas.jpg4 šaukštų sviesto
  • 150 ml pieno
  • 25 gr mielių arba 1 arbatinis šaukštelis sausų
  • 1 šaukšto cukraus
  • 400 gr miltų
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • 2 kiaušinių

Paviršiui:

  • 4 didelių svogūnų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 5 didelių pomidorų
  • alyvuogių be kauliukų (nebūtinai)
  • dviejų šaukštų aštrių garstyčių
  • 300 g tarkuoto sūrio

 

Išlydytą sviestą sumaišyti su užvirintu pienu, šviežias mieles sutrinti su cukrumi  ir tik į atvėsusį pieno ir sviesto mišinį (šiltą, bet ne karštą, kitaip tešla nekils) įmaišyti ištirpusias mieles.

Suberti miltus sumaišytus su druska, įmušti kiaušinius ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Uždenkti skepetaite ir kildinti šiltai apie valandą. Galima įdėti į kitą didesnį indą su šiltu vandeniu ir uždengus kildinti.


Paviršius:

svogunu_pomidoru_pyragas2.jpgSvogūnus supjaustyti plonais griežinėliais ir apkepinti aliejuje, kol gražiai pagels, pasūdyti.Pomidorus pjaustyti griežinėliais po 1 cm., plonais, mažais griežinėliais supjaustyti alyvuoges.

Tešlą paskirstyti didelėje kepimo formoje ir sutepti garstyčiomis. Ant tešlos dėti kepintus svogūnus, tarkuotą sūrį, apdenkti pomidorų ir alyvuogių griežinėliais. Pomidorų negailėti dėti vieną prie kito.

Kepti 180 C temperatūroje apie 30 - 45 minutes.

Ištrauktą iš pečiaus paskaninti raudonėliu, bazlikų lapeliais.  Pyragas labai sultingas, gardžiai kvepia.



 

antspaudu-gamyba.lt

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija