Kuršėnų vyniotinis |
![]() |
![]() |
Biskvitui:
Varškės įdarui:
Kiaušinių trynius iki baltumo išplakti su cukrumi, suberti miltus, išmaišyti. Kitame inde iki standumo išplakti baltymus ir atsargiai šaukštu juos įmaišyti į trynių - miltų masę. Stenktisneprarasti masės purumo. t.y. stipriai nemakaluoti šaukštu. Gautą tešlą tolygiai paskirstyti po kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių. Iškeptą bikvitą vynioti ir pomažėl skirti jį nuo popieriaus. Suvynioję apkloti jį vos drėgnu rankšluosčiu ir imtis įdaro. Imti paprastą riebesnę varškę ir trinti ją be gailesčio blenderiu, kol ji virs vienalyte beveik begumuline mase. Vėliau trinti sudėjus dubenin kambario temperatūros sviestą, galiausiai pilti pusę indelio kondensuoto pieno. Masė gali gautis poskystė, tada kelioliką minučių ją pašaldyti.
Inos Pauliukonienės receptas ir nuotrauka |