• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Riešutiniai - šokoladiniai suvožtiniai pagal Beatą Print Email
  • riesutiniai_suvoztiniai.jpg200 g lazdyno riešutų
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 150 g rudojo cukraus
  • 30 g juodojo šokolado suvožtinių puošybai

Kremui: 2 šaukštai maskarponės, du šaukšteliai cukraus pudros, du šaukšteliai kakavos, vanilės ekstrakto (nebūtinai).

Lazdyno riešutus pakepinti ant keptuvės arba orkaitėje. Ant skardos išberti riešutus, orkaitė vidutinio karštumo (180C), ne ilgiau nei dešimt minučių. Kai pajusite malonų skrundančių riešutų kvapą, tai ženklas, kad reikia būt budriam ir nesudegint riešutų. Tikslas – kad nuo jų atšoktų ruda luobelė ir jie patys šiek tiek pagelstų… riešutus pirštukais išlukštenti ir sumalti. Geriausia tai pavyks padaryti virtuvės kombaine, jei tokio nėra, tai tiks kavos malimo mašinėlė.

Baltymus išplakti su cukrumi. Pradžioje cukraus įdėti tik du šaukštus ir paplakti, vėliau palaipsniui sudėti visą cukrų. Baltymai turi pavirti į tokią tirštą, standžią masę. Baltymų masę sumaišyti su riešutais, įdėti porą šaukštų geros tamsios kakavos ir žiupsnelį cinamono. Gauta riešutinė - šokoladinė masė turėtų būti tirštoka. Šiek tiek tirštesnė nei tiršta grietinė.

Orkaitę įkaitinti 170 - 180C. Ant skardos patiesti kepimo popieriaus ir šaukšteliu dėti riešutinę masę. Turėtų išeiti apie 16 sausainukų. Kepti apie dvidešimt minučių. Iškepus, truputį atvėsinti ir atsargiai nuimti (su peiliu ar mentele) nuo popieriaus, kad visai atvėstu.

Kremas: pora šaukštų maskarponės, du šaukšteliai cukraus pudros, tiek pat kakavos, vanilės ekstrakto (jei yra). Viską sumaišyti. Tepti ant sausainio, ant viršaus dėti dar vieną.

Ištirpinti truputį juodo šokolado (apie 30g). Porai minučių įdėti į mikrobangų krosnelę, atsargiai, nesudeginti. Išimti iš mikrobangės, kai dar šokoladas ne visai ištirpęs, pamaišysit ir baigs tirpti. Šaukštelį pamirkyti šokolade ir apšlakstyti riešutinius suvožtinius.

 

Beatos receptas.
Nuotrauka: Eglės Šimaitienės

 

antspaudu-gamyba.lt

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija