• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Suktinė duonelė Print Email

Mielinė tešla:

  • suktine_duonele.jpg1 stiklinės šilto vandens
  • 1 stiklinės kukurūzų miltų
  • 300 g. (1,5 stiklinės) kvietinių miltų
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. sausų mielių (arba 10 g šviežių)
  • 3 v.š. aliejaus

Įdarui: 1 v. šaukšto kapotų petražolių, 1 v. šaukšto kapoto šviežio baziliko, 4 džiovintų marinuotų aliejuje pomidorų puselių, 3 skiltelių česnako, 3 v. šaukštų aliejaus nuo pomidorų, šiek tiek druskos, šiek tiek šviežiai maltų pipirų. Žoleles dėti pasirinktinai ką tuo met turite.

Ištirpinti drungname vandenyje mieles su trupučiu cukraus. Miltus, cukrų, druską, aliejų supilti į dubenį, galiasiai mieles ir viską išminkykite apie 10 minučių. Jei sausoka  tešla, įpilti dar šiek tiek vandens.

zalia_suktine_donele.jpgSuformuoti rutuliuką, uždenkti rankšluostėliu ir padėti šiltai apie valandai, kol masė padidės dvigubai. (Galima dubenį kuriame tešla dėti į didesnį dubenį su šiltu (bet ne karštu) vandeniu ir gerai apkloti).

Tuo tarpu pasiruošti įdarą. Susmulkinti pomidorus bei žoleles. Įspasti česnaką. Įmaišyti nuo pomidorų aliejaus kelis šakštus, vietoj jo tinka alyvuogių aliejus. Paskaninti žolių mišinį druska bei šviežiai maltais pipirais.

Pakilusią tešlą perminkyti bei iškočioti apskritimą. Ant jo paskirstyti paruoštą įdarą ir supjaustyti juostelėmis.

Imant nuo mažiausios juostelės susukti duonelę. Duonelę sukti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 

Susuktą duonelę palikti šiltai apie 20 - 30 minučių, kad pakiltų ir kepti įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol viršus gražiai apskrus.

Atvėsinti ir skanauti!

 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija