• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Purus varškės apkepas Print Email
  • purus_varskes_apkepas.jpg400 g varškės (9 % riebumo),
  • 5 kiaušinių,
  • 5 v. š. manų kruopų,
  • pieno (manų kruopų brinkinimui),
  • 5 v. š. cukraus

Orkaitę įkaitinti iki 170 laispnių karščio. Manų kruopas užpilti pienu, kad apsemtų ir leisti brinkti, jei pienas susigėrė galima šliūkštelti dar truputėlį. Per tą laiką pasiruošti varškę.

Varškę pertrinti šakute, suberti cukrų, įmušti atskirtus nuo baltymų kiaušinių trynius ir viską gerai išsukti (tie kas nemėgsta jausti varškės gumuliukų galima blenderiu viską gerai suplakti). 

Atskirame inde iki standžių putų mikseriu išplakti kiaušinių baltymus. Tuomet atidėjus baltymus į varškę sudėti išbrinkusias manų kruopas ir gerai išmaišyti. Į šią jau paruoštą varškės masę įmaišyti išplaktus baltymus, smarkiai nemakaluoti, tiesiog lengvais judesiais įsukti. Viską supiltiestu išteptą kepimo skardą ir kepti apie 30 - 40 min. kol gražiai viršus apskrus.

Skanauti karštą su grietine ar šaldytom uogom. 


Skanaus!

 

antspaudu-gamyba.lt

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija