• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Vilnietiškas pyragas Print Email
  • vilnietisko_pyrago_gabaliukas.jpgStiklinės miltų,
  • 200 g sviesto,
  • stiklinės cukraus,
  • dviejų kupinų valgomų šaukštų kakavos,
  • trijų kiaušinių,
  • a. š. kepimo miltelių,
  • pusės stiklinės brendžio arba romo,
  • 100 g šokolado ištirpinto su sviestu pyragui aplieti.

Sviestą, cukrų, kakavos miltelius ištirpinti puode ant silpnos ugnies, maišyti mediniu šaukštu, kol susidarys vientisa masė. Net jei nepavyko išsukti vientisos masės ir sviestas skiriasi nuo kakavos ir cukraus masės - ne bėda. Suberti miltus ir kepimo miltelius, įmušti kiaušinių trynius ir gerai viską išsukti šaukštu arba jei turit mikseriu. Supilti brendį ir vėl gerai išmaišyti.

Atskirai išplaktus baltymus iki standžių putų įmaišyti į tešlą ir supilti į sviestu išteptą kepimo formą. Kepti iki 170 - 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 min.

Dar karštą aplieti šokoladu. Labai, labai gardu. Mėgstantiems brendį, jo galima šliūkštelti ir į šokolado masę su viestu ir juo aptepti pyrago viršų. Tuomet dar labiau jausis brendžio skonis.

 

Skanaus! Tikras smaližių džiaugsmas!

 

antspaudu-gamyba.lt

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija