• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Klasikikiniai spagečiai su pomidorais Print Email

4 - 6 procijos

  • klasikiniai_spageciai_su_pomidorais.jpg2 česnako skiltelių,
  • mažo gabaliuko šviežios raudonos aitriosios paprikos,
  • ryšelio šviežių bazilikų (nebūtinai) galima keisti turimom šviežiom žolelėm pvz. petražolėm,
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 400 g spagečių,
  • 100 g sviesto,
  • 400 g konservuotų, be žievelės susmulkintų pomidorų,
  • 100 g džiugo sūrio

Česnaką nulupti ir smulkiai supjaustyti. Aitrią papriką supjaustyti taip pat smulkiai. Bazilikų ar kitus turimus šviežius prieskoninius lapelius suplėšyti rankomis ir pasidėti į šalį.

Užvirinti didelį puodą sūdyto vandens, sudėti spagečius ir virti, kaip nurodyta gamintojo. Per tą laiką ant vidutinės ugnies užkaisti troškintuvą ar didelę keptuvę sudėti sviestą, česnaką, aitriąją papriką. Kai česnakas truputį apkepa sudėti smulkintus konservuotus pomidorus ir prieskoninius lapelius baziliko ar petražolių. Padidinti karštį ir minutę maišyti. Padažą pagardinti druska ir prieskoniais. Spagečius nukošti ir sudėti į troškintuvą su padažu ir gerai išmaišyti.

Makaronus išdalyti į dubenėlius arba padėti ant stalo dideliame dubenyje ir leisti kiekvienam įsidėti pačiam. Ant viršaus užbarstyti likusių bazilikų lapelių ir užtarkuoti parmezano.



Ko galima pridėti ir paįvarinti jau pagamintą pomidorų padažą. Tiesiog išmaišyti ir pašildyti:

  • Tuo metu, kai dedate makaronus, įberti saują šviežių špinatų - kai lapeliai apvys, nukelti nuo ugnies ir prieš patiekiant užtrupinti ožkų sūrio.

  • Porą saują keptų krevečių ir sauja susmulkintų gražgarsčių su pusės citrinos sultimis.

  • Skardinę nusunktų tunų įtrupintų į padažą su 0,5 šaukštelio malto cinamono, juodosiomis alyvuogėmis ir pusės citrinos sultimis.

  • Saują šviežių arba šaldytų žirnių ir pupų.

 

 

Receptas iš leidinio: "Jame Oliverio Ministerija", Alma littera, 2010 m.

 

 

 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija