• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Varškės sūrio pyragas Print Email

Tešlai:

  • varskes_surio_pyragas.jpg200 g miltų,
  • a. š. kepimo miltelių,
  • 75 g cukraus,
  • vanilinio cukraus arba kelių lašelių ekstrakto,
  • 1 kiaušinio,
  • 100 g minkšto sviesto arba margarino.

Varškės masei:

  • 4 kiaušinių,
  • 200 g cukraus,
  • 750 g varškės sūrio (tinkamiausias naminis arba vietoj jo galima naudoti riebią varškę),
  • pusės pakelio vanilinio cukraus arba kelių lašelių vanilės ekstrakto,
  • pusės citrinos sulčių,
  • 100 ml pieno,
  • 2 valg. š. krakmolo.

Gaminame tešlą: sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, supilti miltus, įberti kepimo miltelius ir įlašinti kelis lašiukus vanilės. Tešlą suminkyti į rutulį ir įsupus į maistinę plėvelę ar maišelį padėti  į šaldytuvą 30 min.

Per tą laiką pasiruošti įdarą.

Tešlai apstingus iš tešlos formuoti pyrago dugną ir šonus. Išlipdyti visą dugną ir kraštus (apie 2 cm į viršų). Tešlos užtenka formai, kurios skersmuo yra 26 cm. Tešlą naudoti taupiai, nedaryti storo dugno.


Gaminame įdarą: varškės sūrį sutarkuoti burokine tarka, sudėti atskirtus nuo baltymų kiaušinių trynius, suberti  cukrų, supilti pieną ir išmaišyti. Įspausti pusės citrinos sultis, supilti į varškės  masę ir dar pasukti. Nemėgstantiems jausti varškės gumuliukų masę galima papildomai išsukti blenderiu.

Atskirame inde iki standžių putų išplakti kiaušinių batymus,  o į plakimo pabaigą įdėti du valgomus šaukštus krakmolo ir dar kartelį pasukti.

Į jau paruoštą varškės masę sudėti išplaktus iki standžių putų baltymus, atsargiai įmaišyti ir supilti gautą masę į tešla išlipdytą formą.

Kepti 150 °C laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 15 min. kol viršus gražiai paruduos. Pyragą skanauti atvėsusį.  Iš formos išimti, kai gerai atvės. Tinkamiausia šiam pyragui forma 26 cm. apvali, išardoma.

Pyragas sotus, idealiai tinka sunaudoti likusį nebe itin šviežią sūrį ar sunaudoti varškės likučius. 

Skanaus!

 

 

 

 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija