4 kiaušinių,
- 1 stiklinės cukraus,
- 1 stiklinės aliejaus,
- 2 stiklinių smulkių avižinių dribsnių (recepte naudoti Nordic),
- 4 šaukštų miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 3 kupinų v. š. kakavos,
- 1 a. š. vanilinio cukraus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti stiklinę aliejaus, suberti avižinius dribsnius, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, kakavą ir vanilinį cukrų. Masę gerai išmaišyti, kad tešla taptų vientisa ir supilti į kepimo skardą.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Išimtą palikti keliom pravėsti, tuomet išimti iš indo ir supjaustyti.
Paprastas, greit paruošiams, gal kiek sausokas, bet prie arbatos ar kavos labai tinkantis skanėstas.
Receptas iš žurnalo: "Mano Namai"
|