• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Duonos su raugu receptas Print Email

1 kepalui:

  • duona_su_raugu_pjaustyta.jpg250 g pilno grūdo kvietinių miltų,
  • 250 g rupių ruginių miltų,
  • 1 a.š. druskos,
  • 100 gr cukraus,
  • 1 saujos kmynų,
  • 500 ml vandens,
  • 0.25 litro raugo.

Ruošiantis kepti duoną raugą geriausia išsiimti iš anksto, galima iš šaldytuvo ištraukti ryte ir palikti suaktyvėti jam per dieną, tuomet duoną užmaišyti vakare, o per naktį leisti tešlai susistovėti ir kepti ryte. Arba jei nėra laiko bent keliom valandom išimti, kad raugas pabūtų kambario temperatūroje. Duona išeis jei raugo ir nelaikysit kambario temperatūroje, o iškart užmaišysit tešlą, verta pabandyti vieną kartą vienaip, o turint laiko - kitaip ir įvertinti patiems, kaip gardžiau ir skaniau.

Į dubenį sudėti raugą, 2/3 vandens, kmynus, cukrų, druską. Gerai išmaišyti. Sudėti sėlenas (nebūtinai). Supilti miltus ir likusį vandenį. Išmaišyti. Tešla turi būti labai tirštos grietinės konsistencijos. Atidėti apie 3 šaukštus raugo į stiklainį kitam kartui. Stiklainį padėti į šaldytuvą.

duona_su_raugu_kepaliukas.jpgKepimo formą iškloti rudu kepimo popieriumi. Sukrėsti tešlą. Vandeniu suvilgyti pirštus ir išlyginti tešlos paviršių. Neišlyginus duonos paviršius per vidurį skils ir nebus toks dailus.

Palikti tešlą kilti 8 - 10 valandų. Galima duoną pradėti kildinti vėlai vakare, o kepti ryte.

Duoną kepti pradėti šaltoje orkaitėje. Kepti iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje oraktėje apie 2 valandass. Palikti vėsti orkaitėje. Išėmus laikyti susuktą į lininį rankšluostį, kol atvės.



Už receptą ir nuotraukas ačiū Jurgitai iš Šiaulių!



 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija