• Wide screen resolution
  • Narrow screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
Kopūstų pyragas Print Email

Tešlai:

  • kopustu_pyragas.jpg300 g miltų,
  • 100 g sviesto,
  • druskos,
  • 3 šaukštų grietinės

Įdarui:

  • 400 g šviežių kopūstų,
  • 200 g raugintų kopūstų,
  • 60 g sviesto,
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių,
  • 1 v. š. cukraus,
  • 1 a. š. kmynų,

Iš miltų, sviesto, druskos ir grietinės išminkyti sviestinę masę, suformuoti rutulį ir jį apie padėti į šaldytuvą atšalti. Per tą laiką pasiruošti įdarą.

Įdarui: šviežius  kopūstus supjaustyti arba sutarkuoti burokine tarka. Tuomet kopūstus patroškinti karštame svieste, paskaninti druska, cukrumi, kmynais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Galima daryti įdarą tik iš šviežių kopūstų arba maišyti su raugintais. Troškinti reikia apie gerą valandą ir ilgiau, kad kopūstėliai suminkštėtų.

Tešlą iškočioti plonu sluoksniu, pusę jos sudėti į sviestu išteptą uždarą (ne išardomą) kepimo skardą. Ant tešlos sudėti troškintus kopūstėlius ir uždengti likusia tešla. Šakute padaryti skylių, kad išeitų garai. Tešlą galima aptepti išplaktu kiaušinio tryniu (bet nebūtinai)pyragą.

Pyragą kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius pasidarys aukso geltonumo. Supjaustyti  gabalėliais ir patiekti karštą. Skanus ir atvėsęs.

Skanaus!


 

Apklausa

Namuose laikote:
 

Svečiai

We have guests online

Registracija



Mus aplankė:


© 2007 - 2012 Jovita - internetinis žurnalas mąstantiems. Sprendimas M&G reklamos gamybos studija