Varškės spurgytės Print
  • varskes_spurgytes.jpg200 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • 3 valgomų šaukštų cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 valgomo šaukšto degtinės
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • apie 150 g miltų
  • aliejaus kepimui
  • cukraus pudros pabarstymui

Į dubenį sudėti varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinį su trynius, viską gerai sutrinti, kad liktų kuo mažesni varškės grūdeliai, į išmaišytą tešlą supilti degtinę, kepimo miltelius bei persijotus mltus. Miltus pilti porcijomis. Išmaišyti tešlą ir vėl įberti šiek tiek, vėl maišyti ir vėl įpilti iki norimo tirštumo tešlos.

Tešlą galima formuoti dviem arbatiniais šaukšteliais, tada reiktų skystesnės tešlos apie 100 - 1200 gramų miltų, arba 150 – 180 gramų miltų jei spurgytės norim formuoti rankomis.

Formuojant šaukšteliais reikia vienu šaukšteliu pakabinti tešlos, perdėti ant kito šaukštelio, taip suformuoti ovalią spurgytę ir dėti į įkaitintą aliejų.

Formuojant rankomis reikia sudrėkinti delnus, paimti nedidelį gabalėlį tešlos ir susukti rutuliuką.

Kepti, kol gražiai paruduos. Iškeptas dėti ant popierinio rankšluosčio, nudžiuvus sudėti į indą  ir apibarstyti cukraus pudra.


Komentarai: minkštos, gardžios ir be proto skaniai kvepiančios. Miltų dedu mažai, kad vos rištų masę, tada spurgytės būna ypač purios ir minkštos.

 

Už receptą ir nuotrauką ačiū Inai Pauliukonienei iš Šiaulių